Tomorrow's Innovations Today...

OpenEyes ™ EPR

Το OpenEyes ™ είναι ένα web-based ηλεκτρονικό αρχείο ασθενών για οφθαλμιάτρους. Έχει αναπτυχθεί με την συνεισφορά νοσοκομείων, ιδρυμάτων, ακαδημαϊκών τμημάτων, εταιρειών και κυρίως με την υποστήριξη κορυφαίων οφθαλμιάτρων που αποτελούν το OpenEyes ™ Foundation.

Το OpenEyes ™ χρησιμοποιείται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία, στη Γαλλία και μέσω της MDIT στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η εφαρμογή διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένας οφθαλμίατρος και επιτρέπει στους γιατρούς να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τους ασθενείς τους οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Οι γιατροί είναι σε θέση να έχουν μια πλήρη επισκόπηση της εξέλιξης της νόσου και να οδηγηθούν στην καλύτερη λήψη κλινικών αποφάσεων για το συγκεκριμένο ασθενή.

Οι γιατροί δεν θα ανησυχούν πλέον για τη διαδικασία εύρεσης του ιστορικού του ασθενούς καθώς όλα βρίσκονται μόνο ένα κλικ μακριά. Αυτό επιτρέπει όχι μόνο τη βελτίωση της εμπειρίας και της ιατρικής φροντίδας του ασθενούς αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παραγωγικότητας του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

 • Web based και 100% συμβατό με όλους τους μοντέρνους web browsers

 • Διαχείριση των ραντεβού σας καθώς και τιμολόγηση - διασύνδεση με το myData

 • Μεταφορά των αρχείων σας απο άλλα συστήματα

 • Διασύνδεση με άλλα ηλεκτρονικά συστήματα

 • Διασύνδεση με άλλα ηλεκτρονικά συστήματα

 • Ανατομικά διαγράμματα

 • Καταγραφή κλινικών πράξεων, χειρουργείων και προγραμματισμός αυτών

 • Καταγραφή ιατρικού ιστορικού του ασθενούς, μετρήσεις, παρατηρήσεις, διάγνωση και αποτελέσματα

 • Αυτοματοποιημένη αποστολή διαγνώσεων

 • Έξυπνη εισαγωγή πληροφοριών μέσω προσχεδιασμένης λίστας και γραφικών

 • Πλήρης αναφορά κλινικού ελέγχου (clinical audit)

 • Ευρήματα και διαγνώσεις

Live Demo & Free Trial

Ένα live demo και μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του OpenEyes θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πλήρως τις δυνατότητές που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρηση σας.

OpenEyes™ Λεπτομερής Παρουσίαση Λειτουργιών

Worklists

Όταν συνδεθείτε για πρώτη φορά στο OpenEyes ™, θα δείτε μια λίστα μηνυμάτων από άλλους χρήστες του οργανισμού σας .

Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι μια δημοφιλής δυνατότητα του OpenEyes ™ που επιτρέπει την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ των χρηστών για κάθε ασθενή.

Λειτουργεί σαν email αλλά είναι ασφαλές και αποτελεί μέρος του ιατρικού αρχείου του ασθενούς.

Το OpenEyes ™ έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης με οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης ραντεβού διαθέτετε καθώς και να δημιουργεί μία λίστα με τα ονόματα των ασθενών για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Αυτό επιτρέπει την άμεση επιλογή του ασθενούς χωρίς να χρειάζεται να εισάγετε τα δημογραφικά του στοιχεία εκ νέου.

Patient Overview

Όταν ένας ασθενής επιλέγεται από μια λίστα ή μέσω αναζήτησης  θα δείτε πρώτα την επισκόπηση του ιστορικού του ασθενούς που συνοψίζει φάρμακα, προηγούμενες θεραπείες, διαγνώσεις,  προτεινόμενη θεραπεία και ραντεβού.

Όλα σε ένα μέρος – άμεσα.

Μια παρόμοια περίληψη των δημογραφικών στοιχείων του εκάστοτε ασθενούς είναι πάντα διαθέσιμη ως αναδυόμενο παράθυρο από το όνομα του ασθενούς – αυτό μπορεί να προβληθεί οποιαδήποτε στιγμή, έτσι ώστε να γνωρίζετε όλα τα σχετικά δημογραφικά στοιχεία.

Examination Event

Το examination event  χρησιμοποιείται προκειμένου  να καταγράψουμε τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης ενός ασθενούς. Είναι εύκολα προσαρμόσιμο στις ανάγκες και προτιμήσεις του κάθε ιατρού.

Όταν χρησιμοποιούνται τα εργαλεία σχεδίασης, eyedraw, ο τρόπος προβολής των ευρημάτων της κλινικής εξέτασης είναι συνοπτικός  και εξαιρετικά ενημερωτικός, επιτρέποντας μια συνοπτική περίληψη μιας εξέτασης.

EyeDraw

Το OpenEyes ™ παρέχει ένα πλούσιο σετ γραφικών εργαλείων, (Eyedraw), για την καταγραφή των ευρημάτων που προκύπτουν από την κλινική εξέταση.

Υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής των ευρημάτων τόσο σε en-face  όσο και σε προφίλ απεικόνιση του προσθίου ημιμορίου ώστε να απεικονιστεί  με μεγαλύτερη ακρίβεια η οποιαδήποτε παθολογία.

Ανάλογα με τα αντικείμενα σχεδίασης που χρησιμοποιούνται εισάγεται αυτόματα και η διάγνωση.

Το OpenEyes ™ έχει πάνω από 250 διαφορετικά γραφικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιγράψουν περίπλοκες παθολογίες. Σε αυτό το παράδειγμα, ο ασθενής έχει drusen και κυστεοειδές οίδημα της ωχράς κηλίδας στον δεξιό οφθαλμό και παναμφιβληστροειδική φωτοπηξία λέιζερ και επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη στον αριστερό οφθαλμό.

Όλα τα γραφικά επιλέγονται με ένα μόνο κλικ που δημιουργεί αυτόματα το κείμενο που θα συμπεριληφθεί στην ιατρική γνωμάτευση.

Popup Data Entry

Έχουμε αναπτύξει μια νέα μέθοδο εισαγωγής δεδομένων η οποία μειώνει τον χρόνο εισαγωγής πληροφοριών έως και 50%.

Πατώντας τα πράσινα κουμπιά με το σύμβολο (+) εμφανίζεται μία λίστα από την οποία μπορούν να επιλεγούν δεδομένα με ένα επιπλέον κλικ χωρίς την ανάγκη να πληκτρολογείτε λέξεις ή φράσεις.

Σε αυτό το παράδειγμα, στο ιστορικό μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά προεπιλεγμένων αποσπασμάτων κειμένου. Αυτά τα αποσπάσματα κειμένου μπορεί να είναι αυτά που εσείς επιθυμείτε και χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Απλοποιήσαμε και επιταχύναμε την διαδικασία  καταγραφής της ενδοφθάλμιας πίεσης και οπτικής οξύτητας. Πιο συγκεκριμενα, για την καταγραφή της ενδοφθαλμιας πίεσης (IOP) παρατίθενται 2 στήλες αριθμών. Οι τιμές IOP μπορούν να δημιουργηθούν συνδυάζοντας αριθμούς από τις δύο στήλες. Αυτό επιταχύνει σημαντικά την καταχώριση αριθμών αφαιρώντας την ανάγκη κύλισης σε μεγάλη λίστα αριθμών ή πληκτρολόγησης. 

Operation Notes

Το operation notes υποστηρίζει την ταχεία εισαγωγή δεδομένων για ένα ευρύ φάσμα οφθαλμολογικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Πολλά πεδία είναι προ συμπληρωμένα. Για χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, οι λεπτομέρειες βιομετρίας, όπως  η επιλογή IOL model και power αντλούνται αυτόματα από το event βιομετρίας.

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης των προ συμπληρωμένων δεδομένων.

Όπως και με το examination events, το operation notes υποστηρίζεται από τα γραφικά εργαλεία eyedraw.

Αυτά επιτρέπουν ακριβέστερη καταγραφή δεδομένων όπως για παράδειγμα, το σχολιασμό των θέσεων ράμματος και των περιφερικών ιριδεκτομών σε μια trabeculectomy.

Prescribing

Το OpenEyes ™ υποστηρίζει τη συνταγογράφηση μεμονωμένων φαρμάκων αλλά και standard set- θεραπευτικών σχημάτων, με συνδυασμό φαρμάκων ώστε να επιταχύνεται η διαδικασία  της συνταγογράφησης.

Το OpenEyes ™ έχει επίσης τη δυνατότητα να συνδεθεί με τη ηλεκτρονική πλατφόρμα e-prescription του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορούν να προβληθούν σε συνοπτική μορφή στο patient overview παράθυρο.

Correspondence

Το OpenEyes ™ διαθέτει ένα πλήρες πακέτο αυτόματης δημιουργίας γνωματεύσεων αντλώντας πληροφορίες από ένα πρόσφατο επεισόδιο κλινικής εξέτασης ή χειρουργικής επέμβασης και συμπληρώνει αυτόματα ένα τυποποιημένο γράμμα.

Οι επιστολές μπορούν να αποθηκευτούν σε πρόχειρη ή τελική μορφή και να σταλούν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στον ίδιο τον ασθενή ή και σε κάποιον άλλο επαγγελματία υγείας που συμετέχει στη φροντίδα του συγκεκριμένου ασθενούς.

Η μορφή επιστολών είναι PDF/Word επιτρέποντας εύκολη αποθήκευση και προβολή σε άλλα αρχεία του νοσοκομείου ή του ιατρείου σας.

The Hotlist

To hotlist  διατηρεί μια λίστα με τους ασθενείς που έχει δει ο γιατρός τη συγκεκριμένη ημέρα και δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής σύντομης σημείωσης. Η λίστα αυτή μπορεί να προβληθεί ανά πάσα στιγμή και μπορεί να λειτουργεί ως υπενθύμιση στο γιατρό ποιοι ασθενείς βρίσκονται στο ιατρείο εν αναμονή περεταίρω εξέτασης.

Η λίστα είναι συγκεκριμένη για τον χρήστη ιατρό και σας επιτρέπει καλύτερη ροή των ασθενών και τη μείωση του χρόνου αναμονής τους στο ιατρείο σας.

Επιλογή αναζήτησης ασθενών υπάρχει επίσης στην κορυφή του hotlist, ώστε να μπορούν να βρεθούν και να προβληθούν άλλοι ασθενείς.

Lightning Viewer

Το OpenEyes ™ υποστηρίζει την προβολή εγγράφων σε ρυθμούς ανανέωσης βίντεο χρησιμοποιώντας το Lightning viewer.

Αυτό σας επιτρέπει να προβάλετε μια σειρά εικόνων OCT σαν να ψάχνετε γρήγορα μια σειρά από κάρτες.

Το lightning viewer υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα για όλα τα έγγραφα ή τις εικόνες στο OpenEyes ™.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε όλες τις προηγούμενες εξετάσεις – ξανά με ρυθμούς ανανέωσης βίντεο.

OEscape

Το OpenEyes ™ παρέχει τώρα το OEscape το οποίο είναι ένα συνοπτικό χρονοδιάγραμμα για κάθε ασθενή.

Τα διαγράμματα εμφανίζουν συγκεκριμένα δεδομένα για κάθε υπό-ειδικότητα. Για το γλαύκωμα για παράδειγμα, είναι η οπτική οξύτητα και η ενδοφθάλμια πίεση (IOP).

Για την παθολογία του αμφιβληστροειδούς, είναι η οπτική οξύτητα και  το κεντρικό πάχος του αμφιβληστροειδούς – με ένδειξη πότε έχουν γίνει ενδοϋαλοειδικές ενέσεις.

Τα πεδία OEscape μπορούν να εμφανίσουν απεικονιστικά δεδομένα όπως OCT ή οπτικά πεδία.

Για παράδειγμα, καθώς ο δρομέας κινείται κατά μήκος του χρονοδιαγράμματος οπτικής οξύτητας / πάχους του αμφιβληστροειδούς, εμφανίζεται η σάρωση OCT που ταιριάζει με ένα επιλεγμένο χρονικό σημείο.

Ο ρυθμός ανανέωσης σάρωσης OCT συμβαδίζει με την ταχύτητα της κίνησης του δρομέα, παρέχοντας σε εσάς και τον ασθενή σας μια εντυπωσιακή δυναμική εικόνα της προόδου της θεραπείας.

Analytics Audit

Το OpenEyes ™ έχει σχεδιαστεί για να παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Ο όρος audit δεν είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά με τις σύγχρονες πλατφόρμες ηλεκτρονικού αρχείου ασθενών, EPR, για την παρακολούθηση της καθημερινής δραστηριότητας.

Πρέπει πραγματικά να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στους ασθενείς μας και στις υπηρεσίες μας καθώς συμβαίνει.

Το OpenEyes ™ παρέχει ένα πακέτο αναλυτικών στοιχείων για την υποστήριξη της συλλογής δεδομένων και την προβολή σε μεγάλο αριθμό ασθενών.

Το OpenEyes ™ υποστηρίζει πλήρως τον έλεγχο των επιπλοκών που σχετίζονται με τη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη και σας παρέχει ανάλυση του προφίλ των επιπλοκών σας.

Analytics

Το OpenEyes ™ υποστηρίζει την ανάλυση σε πραγματικό χρόνο των χρόνων αναμονής των ασθενών μέχρι το επόμενο ραντεβού τους .

Αυτό σας επιτρέπει να εντοπίσετε ασθενείς που έχουν καθυστερήσει το ραντεβού τους.

Κάνοντας κλικ σε οποιονδήποτε από τους ασθενείς αυτούς μπορείτε να δείτε τη σύνοψη και το κλινικό ιστορικό ταχύτατα.

Colour Themes

Προκειμένου να είναι ξεκούραστη η θέα της οθόνης σας, αλλάξαμε την παλέτα χρωμάτων για το OE3 σε μια πιο σκούρα συνολική εμφάνιση που ταιριάζει καλύτερα με τα επίπεδα φωτισμού στα περισσότερα οφθαλμολογικά ιατρεία.

Ωστόσο, εκτιμούμε ότι αυτό θα μπορούσε να σας προβληματίσει εάν προέρχεστε από περιβάλλον Windows όπου η οθόνη εργασίας είναι γενικά ανοιχτό γκρι. Για το λόγο αυτό, το OE3 παρέχει επίσης τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ dark ή light theme.

Η επιλογή είναι δική σας και καθορίζεται πολύ ευκολά στις ρυθμίσεις του χρήστη.

Η αλλαγή μπορεί να γίνει με ένα μόνο κλικ που σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ θεμάτων ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης.

Whiteboards

Το OpenEyes ™ έχει τη δυνατότητα να εμφανίσει βασικά δεδομένα της επιλογής σας σε έναν πίνακα – αυτή είναι συνήθως μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη στο χειρουργείο την οποία μπορεί να δει όλο το προσωπικό.

Υποστηρίζει τους ελέγχους που προτείνονται από τον ΠΟΥ και διασφαλίζουν ότι όλοι γνωρίζουν την περίπτωση, την πλευρά, τη διαδικασία και, για χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, τον τύπο και τη δύναμη του φακού.

Εμφανίζει επίσης συστηματικούς και οφθαλμικούς παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την κάθε περίπτωση.

Ο πίνακας μπορεί να αλλάξει για να εμφανίζει υποκείμενα δεδομένα. Τα δεδομένα βιομετρίας αντλούνται από το αρχείο της βιομετρίας και μπορείτε να δείτε τα δεδομένα που προκύπτουν από τη χρήση διαφορετικής φόρμουλας ή διαφορετικού τύπου ενδοφακού.

Καθώς οι βιομετρικές φόρμουλες γίνονται πιο περίπλοκες – ειδικά για τη διαχείριση των ασθενών μετά το LASIK, αυτό είναι ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Virtual Clinics

Η Τηλεϊατρική είναι μια βασική λειτουργία που υποστηρίζεται από το OpenEyes ™ το οποίο διαθέτει ένα πλούσιο σύνολο εργαλείων για τη δημιουργία μιας λίστας ασθενών προς εξέταση.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις λίστες σας και να αυτοματοποιήσετε τις συνταγές και την αλληλογραφία καθώς και να εισάγετε είτε εσείς είτε οι βοηθοί σας σημειώσεις.

Annotation

Μια από τις νέες λειτουργείες του OpenEyes™  είναι η δυνατότητα σημειώσεων σε φόρμες που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα σας με την χρήση πληκτρολογίου/ποντικιού, με το χέρι (με χρήση tablet) ή μέσω ενός ψηφιακού στυλό.

Αυτομάτως αυτό θα αποθηκευτεί στο αρχείο του ασθενούς σας.

Copyright the Apperta Foundation CIC, reproduced with the permission of the Apperta Foundation CIC

Live Demo & Free Trial

Ένα live demo και μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του OpenEyes θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πλήρως τις δυνατότητές που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρηση σας.

Location

Kefalonia | Athens | London

Email

Info@mdit.gr

Phone

+30 210 897 6368